Enkel kwaliteitsproducten
Persoonlijk en passend advies
Eigen monteurs
Drie eigen showrooms
Onze antwoorden op

Veelgestelde Vragen

  • Om de juiste droom te verwezenlijken voor uw veranda of tuinkamer, begint het met een gesprek bij ons in de showroom. Onze ervaren adviseurs zullen dan met u meedenken in de wensen. Voor dit gesprek ontvangen wij graag van u enkele foto’s van de huidige situatie waar de veranda of tuinkamer komt te staan. Aangevuld met afmetingen en specificaties. Aansluitend hierop ontvangt u een gerichte offerte van ons. Als vervolg stap plannen we een inmeetafspraak in bij u thuis.

  • Om er zeker van te zijn dat we tijdens het monteren niet voor onverwachte zaken komen te staan, meten we het product graag bij u in. Hierbij wordt er niet alleen rekening gehouden met de afmetingen van uw product, maar ook de situatie waarin deze geplaatst wordt. Iedere tuin of woning heeft namelijk zijn eigen kenmerken: een lamp aan de muur, een inkeping in de muur, een uitbouw, een regenpijp, een lage dakgoot, etc.

  • Onze producten bestaan geheel alleen uit aluminium delen. De voordelen hiervan zijn:

   1. Onderhoudsvriendelijk

   2. Duurzame materialen

   3. Een mooie luxe en strakke uitstraling

   4. Materiaal is bestendig tegen water

   5. Licht in gewicht en zeer sterk materiaal

  • Naast de standaard afmetingen leveren wij ook maatwerk. Heeft u een specifieke afmetingen en twijfelt u als wij deze maat kunnen leveren? Neem gerust contact met ons op.

  • De veranda’s hebben een geïntegreerde afvoer. Bij alle 3 modellen loop de watering vervolgens door de staanders naar beneden zodat u een strakke aangezicht houdt. Vervolgens kan het water ondergronds of bovengronds afgevoerd worden.

  • Voor een langere levensduur voor de veranda adviseren wij om ieder seizoen de veranda te reinigen. Afhankelijk waar u woont of op welke plek de veranda staat is er meer onderhoud nodig.

   Voor een uitmuntende schoonmaakbeurt raden wij u onze schoonmaakbox aan. Deze box is voorzien van diverse schoonmaakmiddelen. Informeer bij onze collega’s voor het gebruik hiervan. Aan deze box zitten extra kosten verbonden.

  • Een tuinkamer dient altijd goed te worden geventileerd. Bij grote verschillen in temperatuur tussen binnen en buiten kan er tijdelijke condensvorming ontstaan. Dit is erg afhankelijk van de stand van de zon, de richting van de wind en de ligging van de tuin. Bij het verwarmen van de tuinkamer kan deze condensvorming ook optreden. Blijf uw tuinkamer goed ventileren, door bijvoorbeeld de glasschuifwanden een stukje open te zetten.

  • Let op: een tuinkamer is geen volledig geïsoleerde serre. Het leent zich perfect om al vroeg in het seizoen van uw tuin te genieten, met eventueel uw tuindeuren geopend. Een permanente doorbraak van uw huis naar de tuinkamer raden wij af. Willem Wierda helpt u graag bij de exacte details van uw project. Om langer van uw tuinkamer te genieten, kunt u deze warm houden met heatters.

  • Gelukkig is het in veel gevallen niet nodig om een bouwvergunning aan te vragen. Als de veranda in de achtertuin komt en wij binnen de erfgrenzen blijven dan is een veranda in de meeste gevallen mogelijk. In sommige gevallen is een vergunning nodig. Dat kan zijn als de veranda of tuinkamer aan een monumentale woning, op een dakterras of zichtlocatie wordt geplaatst. Elke situatie is hierin weer anders. Benieuwd welke regels er voor uw situatie gelden? Neem dan een kijkje op de website www.omgevingsloket.nl of neem zelf contact op met uw gemeente.

  • Op de onderdelen van uw veranda, tuinkamer of glasschuifwanden zit garantie op. Informeer bij uw verkoper hoeveel garantie er op het product zit. Zijn er problemen na oplevering? Bel ons gerust en wij lossen het probleem op.