Enkel kwaliteitsproducten
Persoonlijk en passend advies
Eigen monteurs
Drie eigen showrooms
Ervaringen

Ervaringen Urkeland

Een groot deel van onze klanten zijn met Willem Wierda in contact gekomen via nieuwsblad Het Urkerland. Het Urkerland heeft in 2019 drie ervaringsverhalen gepubliceerd van klanten van Willem Wierda. Deze klanten hebben een tuinkamer, veranda/overkapping of nieuwe tuin laten realiseren. Lees hieronder de klant-ervaringen uit nieuwsblad het Urkerland.

  • De achterstraat van Tjalling en Marretje Hoekstra, Richel 43, vormt een kleurrijk palet met bloemen in veel verschillende kleuren. Het blauwe schuurtje en het matchende hok voor de hobby van Tjalling: vogels, passen perfect bij de aanwinst van het kersverse echtpaar: een witte, glazen serre.

   Tjalling en Marretje hebben zich, gezien de tropische temperaturen, teruggetrokken in hun woonkamer. ,,Het is nu echt te warm in de serre. We hebben er een doek overheen getrokken voor de warmte, maar het is toch echt koeler in huis. Meestal is het wel goed vertoeven in de serre, al vroeg in het jaar kun je er zitten’’, vertelt Marretje. De serre, waarvan de inrichting volledig past bij het interieur van de benedenverdieping, valt erg in de smaak bij de familie Hoekstra. Marretje vertelt er gepassioneerd over: ,,Het is echt een verlenging van het huis, bijna een soort glazen aanbouw. We zitten er bijna altijd. ’s Ochtends eet ik mijn broodje en drink thee terwijl ik uitkijk op de bloemen. Ik krijg dan echt een vakantiegevoel.’’ Via een reclamefolder is het stel bij Willem Wierda gekomen. ,,Ik wilde het al heel lang en er is werk van gemaakt toen we getrouwd zijn’’, vertelt Tjalling. ,,Volgens mij zat de folder van Willem Wierda bij Het Urkerland.

   De folder zag er wel goed uit en toen zijn we even wezen guuzen. Het is een flinke investering die je doet, dus dan wil je wel zeker van je zaak zijn. Wij hadden een ontwerp in ons hoofd en zijn toen om de tafel gaan zitten met Willem Wierda. We zijn samen tot een mooi, passend ontwerp gekomen. We wilden graag glas, omdat je dan alsnog naar buiten kan kijken als je de wanden dichtschuift. We zijn heel blij met het eindresultaat.’’ Het stel is in maart getrouwd en in mei stond de serre. ,,We hebben een samengesteld gezin en als iedereen komt, is het een grote groep. Sinds we de serre hebben, is er ook een plekje voor de kleinkinderen.’’ Terwijl Marretje de buitenkant van haar nieuwe serre laat zien, vertelt ze over haar goede ervaring met Willem Wierda. ,,Toen het af was, liepen we eromheen en viel het ons pas op dat het zo mooi afgewerkt was. Dat was een stukje extra service, want daar hadden we niet om gevraagd. Ik ben zeer tevreden, ze hebben het keurig gedaan. ’’

  • Het hele jaar genieten van een wintertuin

   Op een mooie, zomerse dinsdagmiddag genieten Gerrit en Hennie Pierik in hun glazen buitenhuis met hun kennissen uit Genemuiden. Gerrit komt net terug van de stal, waar hij een van zijn vele koeien geholpen heeft met bevallen. Het jonge kalfje ligt in de stal bij te komen, terwijl de moeder het liefdevol aflikt. Even later probeert het kalfje te wennen aan de nieuwe omgeving. Op vier poten staan en drinken blijkt nog een hele uitdaging. De moeder laat het allemaal geduldig toe.

   Negentien jaar geleden verhuisde de familie Pierik vanuit Genemuiden naar het Urkerdwarspad 10. Het grote terrein heeft een heuse metamorfose ondergaan sinds de komst van de familie. De wildernis van toen is getemd en heeft plaatsgemaakt voor een prachtig stuk groen met een luxe zwembad. Het zwembad was overwoekerd met allerlei soorten planten, omdat de toenmalige eigenaar er weinig interesse in had. ,,Toen we hier net kwamen wonen zag je het zwembad niet eens. We hebben het opgeknapt en hebben er al veel plezier aan beleefd. Vooral toen de kinderen klein waren is er veel gebruik van gemaakt’’, laat Hennie weten. ,,Zij komen hier niet voor ons, maar voor het zwembad’’ zegt mevrouw Pierik lachend terwijl ze naar de twee gasten wijst.

   De familie Pierik is bij Willem Wierda geslaagd voor hun wintertuin die zijn naam eer aandoet. ,,We hebben deze serre sinds vorig jaar juli en zijn er heel blij mee, het was echt een schot in de roos. In januari kunnen we al buiten zitten. Als de zon erop staat, wordt het snel warm. In de zomer kunnen we de glazen wanden openen, zodat er een briesje doorheen waait.’’ De vloer van de serre is gelegd door Frank Slappendel van de Groene Hof. ,,Er zat eerst een afstap, omdat het flink verzakt was. Frank heeft het gelijk gemaakt toen hij de vloer plaatste.’’ Het groene paradijsje is recent geplant en moet nog aan zijn hoogtijdagen beginnen. ,,Frank Slappendel heeft een ontwerp voor ons gemaakt en het gras is geplant door Paul Hanse, hij werkt vaak samen met Frank. Het meeste wat je nu ziet is in het voorjaar geplant. We hebben gekozen voor veel gras, zodat we niet zoveel werk aan het onkruid hebben. We hebben al genoeg werk aan de boerderij’’, vertelt Gerrit.

  • Buiten genieten met de kleinkinderen

   Ze woonden in een appartement, maar vooral een tuin werd vreselijk gemist. Piet en Jannie Woort verhuisden daarom onlangs naar een nieuwe woning aan de Wilhelminalaan. Een keuze waar ze, mede dankzij Willem Wierda en AB Tuinstijl, geen spijt van hebben.

   De nieuwe tuin moest een plek worden waar het echtpaar zowel alleen als samen met hun kinderen en kleinkinderen zou kunnen genieten. Willem Wierda werd ingeschakeld voor een veranda. ,,Ik vond een paar dingen belangrijk. Ik wilde ‘m kunnen openschuiven, zodat de straat niet klein zou worden. Voor het behoud van het licht in huis, wilde ik graag een veranda van glas”, vertelt Jannie. Willem Wierda klaarde de klus en de familie Woort is blij met het resultaat. ,,Het bedrijf heeft goed met ons meegedacht. We hebben eerst nog verder gekeken, maar zijn toch bij Willem Wierda uitgekomen. De goede service, het nakomen van afspraken en het vertrouwde gevoel; er was een klik.” 

   AB Tuinstijl
   Voor de rest van de achtertuin werd gekozen voor een stukje straat, een deel kunstgras met een schommel en een border met planten. Het echtpaar maakte zelf een ontwerp, AB Tuinstijl voerde het uit. ,,Het moest een plek worden waar de kleinkinderen fijn kunnen spelen en dat is gelukt. Onze tegels zijn trouwens perfect gelegd. Ze hebben een bepaalde structuur en dat is heel mooi en netjes gedaan.” Voor het echtpaar is het inmiddels duidelijk dat de verhuizing een goede stap is geweest. ,,We wonen er nu zes weken en hebben al flink van onze tuin kunnen genieten. Lekker buiten zitten met z’n allen en dankzij de veranda kunnen we ook bij minder weer gewoon van de tuin genieten.”

   Tuinkamer of overkapping
   Heeft u interesse in een overkapping of tuinkamer of wilt u meer weten over de vele mogelijkheden die Verasol® u biedt? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier. U kunt natuurlijk ook een vrijblijvende offerte opvragen waarbij u uw specifieke wensen exact kunt weergeven. Aan de hand van die gegevens kunnen wij u een passend voorstel doen en tevens alle mogelijkheden bespreken.

  • We vonden precies wat we in ons hoofd hadden

   Martin en Entine Wemmers zochten al lange tijd naar hun droomserre. ,,We houden ervan om lokaal te kopen; helaas konden we op Urk niet vinden wat we graag wilden. Bij Willem Wierda in Emmeloord vonden we wel wat we in ons hoofd hadden!’’

   In mei hakte familie Wemmers de knoop door: de lange zoektocht naar dé serre eindigde bij Willem Wierda. Entine: ,,We wilden graag een serre waarbij er geen steunbalk in het midden nodig was; zo zouden de glazen deuren helemaal open kunnen. Op Urk waren die niet te vinden, maar bij Willem Wierda dus wel.’’ In rap tempo -twee dagen- werd de serre bevestigd aan het huis, en sinds vorige week is deze dan ook helemaal af. Martin: ,,We hebben er gewoon een tweede woonkamer bij. Daarom wilden we ook een goede bank in de serre, zodat je er graag zit.’’ Entine vult aan: ,,We kunnen nu gewoon veel meer van onze tuingenieten! Ook als het geen weer is, zit je heerlijk in de serre.’’ Ook zitten er spotjes in de serre, die ’s avonds sfeervol oplichten. Dat maakt het ook gezellig om ’s avonds of in de wintermaanden in de serre te zitten. ,,Wel schaffen we dan nog heaters aan.’’ Martin en Entine zijn het er zeker over eens dat het project ‘serre’ helemaal geslaagd is. ,,We gaan hier nog lang van genieten!’’